Yoga & Massage

Behandlingar och Yoga 

AYURVEDISK YOGAMASSAGE


Vad är Ayurvedisk yogamassage?


Grunderna i behandlingen är massage och assisterad stretching som frigör spänningar och energiblockeringar i kroppen. Man behandlar alltid hela kroppen och behandlingen utförs på en madrass på golvet. Massagen kommer från den ayurvediska klassiska formen med naturliga

oljor för att stödja cirkulationen, men med betydligt mindre olja. Stretchingen och djupandningen har sin grund från yogan.


För vem?

Yogamassage passar alla! Behandlingen, som både kan vara djupgående och mer mjuk, anpassas efter dina specifika behov. Generella fördelar med Yogamassage är att den: 

• löser spänningar och stelhet • balanserar kroppen och förbättrar flexibiliteten

• förbättrar blodcirkulationen, lymfsystemet och nervsystemet

• stärker immunförsvaret • återhämtar och läker kroppen genom att:

• förbättrar tillförsel av syre och näring i hela kroppen

• stimulerar utrensningen av gifter och slaggprodukter

• stöder känslomässig och mental balans

• gör kroppen mer vital, hälsosam och energisk!

INDISK ANSIKTS & HUVUDMASSAGE

Denna behandling innefattar huvud, ansikte, nacke och längs ryggraden. Behandlingen utförs med sesamolja och ges dels sittande, dels liggande på massagebänk

Huvudmassage

I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen, syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk.

Effekter av huvudmassage:

· förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet

· löser upp spänningar i muskler och vävnader

· reglerar överskott av värme i huvudet

· hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän

· stimulerar hårväxt

· kan förbättra syn, hörsel, lukt och smak

· reglerar ett överaktivt tänkande och hjälper sinnet att slappna av

· balanserar nervsystemet

· stimulerar hela nervsystemet via marmas-punkterna (vitala energipunkter)


Ansiktsmassage Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast åter-speglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.

Effekter av ansiktsmassage:

· löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen

· ökar cirkulationen och stödjer därmed avsöndringen av slaggprodukter

· hjälper hudens ständiga återhämtnings- /föryngrings-process

· förebygger acne

· förebygger rynkor

· ökar skönheten.


Lymfmassage


Detta är en mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv.
Med hjälp av djupandning lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras
lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Detta är en lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfsystemet har till uppgift att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter och bekämpa infektioner. Vid ett hämmat lymfflöde i kroppen kan inte kroppen göra sig av med överflödig vätska och kommer då att svullna istället. Vid rubbningar i kroppen p g a trög lymfa bildas bl a ödem, domningar och svullnader samt värk och stelhet i kroppen. Lymfmassagen lossar och frigör gammal ärrvävnad för att öka transporten av lymfvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodomloppet. Vid Lymfmassage stimuleras lymfsystemet att arbeta bättre. Med djupandning och tryck och strykningar i lymfflödets riktning blir behandlingen en blandning av hudmassage, och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna som stoppar lymfflödet.

När ska du gå på lymfmassage?
Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött. Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt du som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lipödem, fibromyalgi, restless-leggs, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen.

Jag brukar använda koppor i min massage. 

Koppning 

Koppning har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till lymfmassage. Koppor påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas ökar blodgenomströmningen, Med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av siliconkoppor ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar, den främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Användningsområden är framförallt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen. Boka en tid och testa själv! För att njuta av de långvariga positiva effekterna bör koppingen utföras regelbundet.

Jag säljer silikonkoppor så du kan fortsätta med koppning hemma.
ett sätt på 4 koppor i olika storlekar kostar 315 kr.

Effekter av koppning

 • Huden blir len och fräsch
  • Binväv mjuknas upp
  • Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska och slaggprodukter
 • Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
 • Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
 • Ledbesvär minskas

Hjälper mot

* Celluliter och bristningar

* Smärta och värk

* Svullna och stickande ben

* Muskelspänningar

Läs mer om lymfsystemet på www.lymfsystemet.se

ISHTA YINYOGA

VIRYAYOGA

SENIORYOGA

Vad är Ishta Yinyoga?


Yinyoga är en blandning av yoga, mindfullness och kinesisk medicin. I yinyoga utför vi ganska enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under en längre tid, och samtidigt slappnar vi av i hela kroppen och vilar i nuet. På det fysiska planet stretchas bindväven runt muskler, skelett, leder och ligament. Vi blir rörligare i lederna och på så sätt mjukare och mer flexibla. På det mentala planet är yinyoga en närvaroträning. Yinyoga baseras på idén att övningarna öppnar upp energiflödet i meridianerna (energikanalerna). I yinyoga rör vi inte på kroppen i positionerna utan vi försöker slappna av in i ställningen, in i mjukhet och stillhet. Yinyoga fungerar som ett bra komplement och balans till annan yoga och fysisk träning. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Du blir inte varm under klassen därför det är bra att du har långärmad tröja och strumpor.

Vad är Viryayoga?


Viryayoga är dynamisk Hatha yoga med fokus på biomekanik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen. Virya betyder på sanskrit, entusiasm, energi eller kraft, och tanken med viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi. Entusiasm syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcktsfärd i kroppens och sinnets landskap.


Vad är Senioryoga?


Genom livet förändras våra behov och förutsättningar. Senioryogan är anpassad för dig som är fyllt 60 år och uppåt, är sjukskriven eller av någon anledning behöver ta det lugnare och försiktigare. Den fokuserar på balans, förbättrar rörlighet i höfter och rygg och mentalt fokus ligger på andningsövningar. På yogan för seniorer arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar anpassade för dig som är 60+. Under klassen arbetar vi på ett skonsamt och säkert sätt. Varje lektion avslutas med avslappning/meditation. Rörelserna kopplas till andningen för att stärka andningsfunktionen och förbättra cirkulationen i kroppen. 

Låt inte din fysiska ålder eller besvär vara något hinder för att praktisera yoga!

Senioryogan utövas genom mjuka och anpassningsbara rörelse med alternativa verktyg för att få bästa resultat. Tex använder vi kuddar, filtar eller yogar på stol för att få det mer bekvämt.

Yoga gör dig starkare, smidigare och gladare.


HATHAYOGA  (Ishtainspirerad)

Vad är Ishtayoga?


Ishta står för Integrated(individanpassad) Vetenskap om Hatha, Tantra och Ayurveda förståelsen om dessa tre  viktiga vetenskaper om yoga hjälper oss att utveckla och skapa den bästa praxis som yoga kan ge varje individ. Ishtayoga är mer en approach än en yogastil.

"ISHTA" betyder "individ", och Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda.

En Ishta klass samlar asanas för att sträcka, stärka, balansera och släppa den fysiska kroppen, Pranayama (andningstekniker) och visualisering för att stilla och tysta sinnet, och meditationen expanderar vårt medvetande, med målet att frigöra energi och befriande medvetande.

Hatha avser den fysiska kroppen. Vi utövar asanas (ställningar) och pranayama (andnings tekniker), för att öppna kroppens kanaler så att energin, Prana flödar fritt och att vi kan börja njuta av känslan av att föra kroppen tillbaka i balans.

Tantra kommer från ordet, tanoti (”utvidgning”) och trayati (”befrielse”). Vi tränar tantra med att andas och meditativa tekniker som expanderar vår medvetenhet.

Ayurveda är vetenskap om livet. Prana är kroppens Livskraft och det manifesteras unikt i varje individ. Att veta vad som får oss i balans, och i obalans och ännu viktigare, hur Ayurveda återställer balansen och i slutändan leder oss tills optimal hälsa och välbefinnande.

Genom att integrera alla tre delar skapar Ishta yoga förutsättningar att åstadkomma högsta möjliga välbefinnande för individen dess ursprung är en av världens mest djupgående form av yoga.

När du vill utforska yogan lite djupare och se hur du kan anpassa yogan efter dig som individ samt få en mer holistisk erfarenhet av yoga. När du både vill utforska den urgamla indiska traditionen och den moderna yogan. Detta är en yogaform som passar utmärkt för att du ska slippa oroa dig för att behöva hänga på de andra i klassen eftersom man utgår från att anpassa yogan utefter varje individs fysiska, mentala och andliga behov och önskemål.


Fördelar med Ishtayoga


Du lär dig hur du kan anpassa yogan utifrån dina individuella förutsättningar:

 • Mer energi
 • Ökad flexibilitet
 • Ger avslappning och inre lugn
 • Bra för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne
 • Sänker stressnivån


Avslappnande behandling för öron och bihålor med populära handrullade öronljus.

Lågans rörelser medför luftvibrationer i ljuset som tillsammans med ett lätt undertryck skapar mjuk massage för trumhinnan. Öronen, bihålorna och pannan känns befriade genom tryckutjämning och värme.

För de allra flesta kommer känslan relativt omgående efter behandlingen och kan spontant även medföra en lättare näsandning.

Våra öron är självrengörande men ibland störs systemet av att produktionen av öronvax tillsammans med hudavlagringar bildar vaxproppar. De kan bl.a. leda till bekymmer som t.ex. försämrad hörsel, pip- eller susljud, känsla av lock för öronen.

Man har sedan urminnes tider i många civilisationer och kulturer över hela världen använt sig av öronkoner.AURIS öronljus värmer upp örats inre väggar och vaxet mjukas upp. Den uppvärmda luften skapar ett vakuum och ett sug (skorstenseffekt). Detta hjälper till att transportera bort överflödigt vax, vätska och andra föroreningar och dessutom återställs korrekt spänning i trumhinnan. Auris öronljus innehåller propolis och förstärker örats naturliga försvar.

AURIS koniska öronljus är gjorda på 100% linnetyg rullade för hand med innehåll av bivax och propolis.

 

 

Använd öronljus för: Rengöring av hörselgångarna, vaxproppar, hörselnedsättning, öronsmärtor, yrsel, lock för öronen och tryck i huvudet.

Tid bokas via BokaDirekt

Massage hos Vera 

 

Man använder INTE öronljus:

Vid akut öroninflammation, bihåleinflammation

Om örat dränerats genom inopererat rör